Grabersko brdo 226, Graberje Ivanićko
vostinic.klasnic@gmail.com
+385 98 822 095
vinarija-vk.hr

Vinarija Voštinić Klasnić

Davne 1939. godine, obrtnik Mato Klasnić, po zanimanju mesar, sagradio je podrum i staru klet. Slijedila je sadnja vinograda na površinama dvostruko većim od onih koje su danas u našem vlasništvu. Zlatko Klasnić nastavlja životnu priču svojega oca i uvodi novije tehnologije prerade grožđa i proizvodnje vina. Primjena mehanizacije u vinogradarstvu je bila nešto nesvakidašnje, što se osjetilo i na kvaliteti grožđa, a time i konačnog proizvoda- vina. Tradiciju nastavlja Vladimir Voštinić sadeći 1 ha nasada Škrleta, autohtone moslavačke sorte, koja je i danas zaštitni znak Vinarije.2004. godine njegov nasljednik, Tomislav, počeo je primjenjivati moderniji pristup vinogradarstvu i podrumarstvu. Suradnjom sa vrhunskim enolozima Hrvatske, poštivanjem prirodnih načela u vinogradarstvu i razvojem vinskog tržišta dolazi do zavidnih rezultata.Osnovna djelatnost Vinarije Voštinić Klasnić je uzgoj vinove loze, grožđa i proizvodnja vina. U glavnom objektu je uređeno vinotočje (kušaonica vina) koja se koristi prema potrebi i najavi, te se povremeno organiziraju događanja.

Škrlet

IZGLED Kristalno bistro, blijede svijetlo žućkaste boje s zelenkastim odsjajem.

MIRIS Ugodan i čist, srednjeg intenziteta s aromama pretežno voćnog profila kao što su agrumi. Naglasak je na citrusima, a u primjesama se još pronalaze jabuke, egzotični tonovi ananasa, zatim dodir vinogradarske breskve i tragovi herbalnosti.

OKUS Osvježavajuć i lagan, ali pun okusa. Obiluje živahnom kiselkastošću, vitkog tijela pregršt citrusnosti na prvi dojam, te atraktivni ananas pomiješan s jabukom na retrookusu. Čisto i solidne dužine, precizne kiselosti, izrazito voćnog profila, atraktivnog finiša.

GASTRO PREPORUKA Izvanredno vino aperitivnog karaktera. Funkcionira na čašu ili kao vino uz predjela ili glavan jela. Odlično prati i tipične ljetne roštilje poput pilećih krilca.

WordPress Theme