Potok, Sredanija 3,
44317 Popovača, Hrvatska
+385 (0)98 130 4111 | +385(0)44 652 232
ivicaflorijanovic@yahoo.com
www.vinarija-florijanovic.hr

Vinarija obitelji Florijanović

Na središnjim obroncima Moslavačke gore s pogledom na Lonjsko polje, na 140-170 m nadmorske visine, isključivo južnih i jugoistočnih padina locirano je 5 hektara vinograda obitelji Florijanović. Vinogradi su smješteni na nekoliko lokaliteta na relaciji grad Popovača – naselje Voloder, poznato po domicilnosti autohtone sorte Moslavine – Škrlet te kao lokalitet s najvećim nasadima Škrleta u Moslavini, a Voloderske jeseni tradicionalna manifestacija svake godine početkom rujna.

Sorte vina

Okosnicu proizvodnje vinarije ćini Škrlet s površine od 3,50 hektara. Ostala vina u ponudi vinarije i kušaonice su još 2 autohtone sorte Moslavac i Dišeća ranina te vina kontinentalne Hrvatske – Graševina, Muškat žuti, Chardonnay, Rizling rajnski, Pinot sivi, Frankovka, Frankovka rose , Cabernet Sauvignon i Pinot crni. Godišnja proizvodnja je do 40.000 litara, a u ukupni kapacitet podruma je 80.000 litara. Kušaonica je kapaciteta do 50 osoba.

Degustacije vina

Kvaliteta vina vinarije prepoznata je na tržištu Sisačko-Moslavačke županije, Zagreba, Dalmacije pa i šire, a to potvrđuju i brojne medalje i priznanja dobivena na mnogobrojnim izložbama vina u zemlji i inozemstvu. Na izložbama vina Moslavine, te na regionalnim pa i inozemnim izložbama tijekom godina dobiven je velik broj zlatnih i drugih medalja za kvalitetu vina i dizajn etiketa. Vinarija organizira vođene degustacije vina.

WordPress Theme