Vinarija na Trnajcu, Popovača
Tel/fax: 044 670 450
+385 98 262 439
info@vinarija-miklauzic.hr
www.vinarija-miklauzic.hr

Vinarija Miklaužić

Dobro došli u Moslavinu, vinorodni kraj! Na pitomim obroncima Moslavačke gore s kojih puca pogled na Lonjsko polje, već četvrta generacija obitelji Miklaužić obrađuje vinograde – 25 hektara vinograda za koje je specifična zatravljenost nasada i ekološki pristup zaštiti i obradi loze.

Glavninu ponude vina čine male serije rijetke autohtone sorte škrlet te klasični francuski repertoar (chardonnay, bijeli pinot, crni pinot i muškati). Bijela vina nove berbe su lakša, voćnija, dok crnjake odlaganjem berbe i fermentacijom u drvu i barriqueu pripravljamo za zahtijevnije kupce. Većinu proizvodnje uspijevamo prodati vlastitim snagama poznatim kupcima, a samo desetak posto prepuštamo veleprodaji.

Škrlet

Vrlo rijetka bijela autohtona sorta. Plijeni pozornost specifičnom, nježnom aromom i izraženim bouquetom.
Vino je kristalne svjetložućkaste boje koja se prelijeva prema zelenoj. U čaši vrlo bistro s lijepo razvijenom sortnom aromom koja asocira na bijelo voće, svježe jabuke i kruške prizvukom vanilije. Izuzetno otporan na botritis, te je zbog velikih rijetkih grozdova olakšana i smanjena primjena fungicida.

Najbolje pristaje uz: sve vrste ribe i morskih specijaliteta, jela od bijelog mesa, hladne salate s tjesteninom, sve vrste gustih i krem juha.
Temperatura serviranja: 10 – 12° C

WordPress Theme