Udruga škrlet Moslavina okuplja 8 najvećih vinara iz regije Moslavina, koje povezuje proizvodnja autohtone moslavačke sorte škrlet.

Aktivnosti Udruge su orijentirane na brendiranje i bolje tržišno pozicioniranje sorte škrlet. Osim marketinških aktivnosti u radu Udruge bitan segment zauzima i podizanje kvalitete vina proizvedenog od sorte škrlet, ali i ostalih sorti koje proizvode članovi Udruge.

Glavni projekti Udruge su znanstveno-stručni skup ŠkrletOVO, manifestacija Škrlet na Gradecu, gostujući nastupi pod nazivom ŠkrCo – Škrlet corner i radionice sljubljivanja jela i škrleta.

ŠkrletOVO

Najveći godišnji projekt Udruge je zanstveno-stručni skup ŠkrletOVO kojem je cilj promocija škrleta kao simbola Moslavine. Manifestacija se sastoji od stručnog dijela za znanstvenike i vinske profesionalce te zabavnog dijela – ŠkrletOVO Party – za širu publiku. Ova manifestacija održava se dva puta godišnje u Moslavini, u Ivanić-Gradu.

Škrlet na Gradecu

Ljetna manifestacija na kojoj se škrlet promovira u gradu Zagrebu naziva se Škrlet na Gradecu i orijentirana je na okupljanje vinoljubaca, a posebno škrletoljubaca. Ova manifestacija je jedinstvena prilika za kušanje svih škrleta na jednom mjestu u sezoni koja je najbolja za uživanje u škrletu. Na ovoj manifestaciji se svaki posjetitelj može uvjeriti da je škrlet zaista idealno ljetno vino.

ŠkrCO – Škrlet corner

Projekt ŠkrCO je gostujuće događanje kojim se škrlet promovira na drugim manifestacijama I u drugim gradovima. Vjerujemo kako vino povezuje ljude te da je škrlet pr(a)vi izbor za sve koji žele učiniti svoju manifestaciju ili destinaciju atraktivnijom, mirisnijom, ukusnijom i….veselijom!

WordPress Theme